Beheer mijn website | website beheer & onderhoud

De-webmaster-van-Enschede-Beheer-voor website beheer

Datum

Hoe een leek toch snel met een WordPress kan omgaan die met Elementor is gemaakt.

WordPress is een populair contentmanagementsysteem (CMS) dat wordt gebruikt om websites te maken en beheren. Elementor is een populaire pagebuilder die is ontworpen om het gemakkelijk te maken om aangepaste WordPress-pagina’s te maken zonder dat je code hoeft te schrijven.

Hier zijn enkele tips om snel met WordPress en Elementor aan de slag te gaan:

Installeer WordPress en Elementor

Om aan de slag te gaan, moet je WordPress en Elementor op je website installeren. De meeste hostingproviders bieden een eenvoudige manier om WordPress te installeren en het installeren van Elementor is net zo eenvoudig als het installeren van een gewone WordPress-plugin. Volg de instructies op de Elementor-website om de plugin te downloaden en te installeren.

Maak een nieuwe pagina aan in WordPress

Zodra Elementor is geïnstalleerd, kun je beginnen met het maken van pagina’s. Log in op je WordPress-dashboard en klik op ‘Pagina’s’ en vervolgens op ‘Nieuwe pagina’. Geef je pagina een titel en klik op de knop ‘Bewerken met Elementor’.

Kies een sjabloon

Elementor wordt geleverd met veel sjablonen die je kunt gebruiken als startpunt voor je eigen ontwerp. Klik op de knop ‘Sjablonen’ in de linkerbenedenhoek van het Elementor-venster en kies een sjabloon dat past bij het doel van je pagina.

Voeg inhoud toe aan je pagina

Nu kun je beginnen met het toevoegen van inhoud aan je pagina. Klik op de verschillende elementen op de linkerkant van het Elementor-venster om ze toe te voegen aan je pagina. Je kunt tekst, afbeeldingen, knoppen, video’s en meer toevoegen.

Bewerk de inhoud van je pagina

Om de inhoud van je pagina te bewerken, klik je eenvoudig op de verschillende elementen op je pagina en bewerk je ze zoals gewenst. Je kunt de grootte, positie, kleur en andere eigenschappen van de elementen bewerken.

Preview en publiceer je pagina

Als je klaar bent met het bewerken van je pagina, klik je op de knop ‘Preview’ om te zien hoe je pagina eruitziet voor het publiek. Als je tevreden bent met het resultaat, klik je op de knop ‘Publiceren’ om je pagina live te zetten.

De learning curve van Elementor

Elementor heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt veel functionaliteit, maar er is nog steeds enige leercurve betrokken bij het gebruik van de tool. Als je nieuw bent in het maken van websites, kan het een beetje overweldigend lijken, maar naarmate je meer ervaring opdoet, wordt het gemakkelijker om mee te werken.

Een goede manier om te beginnen met het leren van Elementor is door te kijken naar tutorials en handleidingen. Er zijn veel online bronnen beschikbaar die je kunnen helpen bij het begrijpen van de verschillende functies en mogelijkheden van Elementor.

Als je eenmaal de basisbeginselen onder de knie hebt, kun je beginnen met experimenteren en het maken van je eigen ontwerpen.

nl_NLDutch