Beheer mijn website | website beheer & onderhoud

De-webmaster-van-Enschede-Beheer-voor website beheer

Datum

Waarom alt tekst zo belangrijk is voor de afbeeldingen op je website.

Hieronder leg ik uit waarom alt-tekst zo belangrijk is voor afbeeldingen op je website.

Waarom kiezen voor WordPress bij Beheer mijn website

Allereerst is het belangrijk om te weten wat alt-tekst is. Alt-tekst staat voor “alternatieve tekst” en is een beschrijvende tekst die aan een afbeelding wordt toegevoegd. Dit is bedoeld om de inhoud van de afbeelding te beschrijven voor mensen die deze niet kunnen zien, zoals mensen met een visuele beperking of mensen die een langzame internetverbinding hebben waardoor de afbeelding niet kan worden geladen.

Hier zijn enkele redenen waarom alt-tekst belangrijk is voor de afbeeldingen op je website:

  1. Verbeterde toegankelijkheid: Alt-tekst maakt afbeeldingen toegankelijker voor mensen met visuele beperkingen. Door een beschrijvende tekst toe te voegen, kunnen ze een beter begrip krijgen van de inhoud van de afbeelding.
  2. Betere zoekresultaten: zoekmachines zoals Google en Bing kunnen afbeeldingen niet “zien” zoals mensen dat kunnen. Ze gebruiken de alt-tekst om te begrijpen waar de afbeelding over gaat. Door relevante alt-tekst toe te voegen aan afbeeldingen, verbetert de kans dat de afbeelding in zoekresultaten verschijnt.
  3. Verbeterde gebruikerservaring: Als een afbeelding om welke reden dan ook niet kan worden geladen, zal de alt-tekst worden weergegeven in plaats daarvan. Als de alt-tekst relevant is en de inhoud van de afbeelding nauwkeurig beschrijft, kan dit de gebruikerservaring verbeteren in plaats van het achterlaten van een lege ruimte.
  4. Juridische vereisten: In sommige landen is het verplicht om toegankelijkheidswetten na te leven, waaronder het toevoegen van alt-tekst aan alle afbeeldingen op een website. Door te voldoen aan deze vereisten, minimaliseert u het risico op wettelijke geschillen en zorgt u ervoor dat uw website toegankelijk is voor iedereen.

In het kort, door het toevoegen van alt-tekst aan de afbeeldingen op uw website, kunt u de toegankelijkheid verbeteren, zoekresultaten verbeteren, de gebruikerservaring verbeteren en voldoen aan wettelijke vereisten. Zorg er daarom voor dat u altijd beschrijvende en relevante alt-tekst toevoegt aan alle afbeeldingen op uw website.

nl_NLDutch