Wat is Black Hat SEO?

Wat is Black Hat SEO?

Black Hat SEO is een term die je vandaag de dag steeds vaker voorbij ziet komen. De meeste website-eigenaren zijn uiteraard wel op de hoogte van de kracht van een goede SEO op hun website, maar hebben nog niet al te veel gehoord over Black Hat SEO. Met deze term wordt gedoeld op de manieren die veel website-eigenaren gebruiken om hun SEO op een ongebruikelijke en vaak ook niet door zoekmachines gewaardeerde manier te verbeteren. Denk hierbij aan het plegen van plagiaat of het spammen van bepaalde zoekwoorden in hun stukken tekst op de website.

Het is natuurlijk aanlokkelijk om voor de kortere route te kiezen bij het plaatsen van teksten en een poging tot hoger ranken in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Hoe sneller je hoger in de zoekresultaten verschijnt, hoe sneller je bezoekers naar jouw website trekt. Echter heeft Google veel tijd en moeite gestoken in het ontwikkelen van een algoritme dat precies dit soort praktijken eruit weet te vissen. Het wordt dan ook sterk afgeraden om nog een poging te doen om ├╝berhaupt op deze wijze van jouw website een succes proberen te maken.

Om dit ook af te schrikken bij mensen die een poging tot Black Hat SEO doen, heeft Google sterke maatregelen genomen. Zo delen ze fikse straffen uit op het moment dat ze erachter komen dat een website plagiaat heeft gepleegd of door middel van het gebruik van onrechtmatige technieken hoger in de zoekresultaten verschijnt. Deze straffen zijn bijvoorbeeld het volledig verwijderen van een website uit de zoekresultaten voor een bepaalde tijd en zelfs soms permanent, afhankelijk van de zwaarte van de overtreding.

Het komt er dus op neer dat eerlijkheid loont en dat je bij het schrijven van teksten voor je website het beste het rechte pad kan blijven behandelen. Dit duurt misschien wat langer, maar dan heb je uiteindelijk ook wat.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

19 + 10 =