WordPress domineert de digitale wereld

WordPress domineert de digitale wereld

WordPress is nog altijd het meest populaire systeem om websites mee te bouwen.

WordPress is nog altijd het meest populaire systeem om websites mee te bouwen. Dit Content Management System, kortweg CMS, maakt het voor iedereen makkelijk om content te publiceren op een website. Als dit systeem ergens voor staat, is het wel vernieuwing. Sinds het ontstaan in 2003 heeft WordPress zich stevig doorontwikkeld. Door open te staan voor veranderingen kregen ontwikkelaars de mogelijkheid om het platform te verbeteren. Dit leidde ertoe dat van alle websites die op het internet bereikbaar zijn, ongeveeer 25% gebruikmaakt van WordPress. Dit is voornamelijk te danken aan de volgende aspecten:

Vrijheid

  • Creatieve vrijheid: Waar WordPress-websites vroeger vaak op elkaar leken, is dat nu helemaal verleden tijd. De ontelbare thema’s geven iedere website-eigenaar de mogelijkheid om iets unieks te maken. Dit heeft een grote rol gespeeld in de groei van dit platform. Zo kon je ineens met relatief weinig kennis van IT toch een hoogstaande website creëren.
  • Uitbreidingsmogelijkheden: Naast het uiterlijk van de websites die WordPress gebruiken, namen ook de uitbreidingsmogelijkheden explosief toe. Met een plug-in als Yoast kun je nu bijvoorbeeld heel gemakkelijk je SEO bijhouden of ben je met WooCommerce in staat om met relatief beperkte moeite online te verkopen.

De alleskunner

In 15 jaar tijd is WordPress gewoonweg uitgegroeid tot een alleskunner. Voor een beginnende website-eigenaar is er geen betere optie te verzinnen. De gevorderde expert geeft misschien de voorkeur aan het volledig vanaf de grond opbouwen van een website. Voor de meeste mensen is dit echter niet weggelegd en is WordPress een ideale optie. Een website creëren was nog nooit zo makkelijk. De mogelijkheden in de digitale wereld zijn tegenwoordig zo groot, dat ook meer en meer mensen WordPress zullen gaan gebruiken. Door constant te verbeteren en nieuwe tools aan te leveren, blijft de populariteit groeien. De piek is naar alle waarschijnlijkheid verre van bereikt.

Geen reactie's

Geef een reactie

13 − drie =